A life in law: Personen- en familierecht vertaald en vertolkt

Dit webinar plaatst de belangrijke gebeurtenissen van het menselijk leven (geboorte, huwelijk, de dood) in een juridisch kader. We zullen daarbij zien dat culturele opvattingen over menselijke relaties een belangrijke basis vormen voor rechtsregels. Daarnaast komen de verschillen tussen het Nederlandse en het Engelse/Amerikaanse personen- en familierecht aan bod. In de tweede helft van het webinar wordt deze kennis toegepast op mogelijke vertaalproblemen in juridische documenten.

Menselijke relaties kennen geen grenzen. De Amerikaanse heer Ham ontmoet in België de Nederlandse mevrouw Burger. Ze trouwen in Nederland, maar doen de huwelijksceremonie dunnetjes over in de Verenigde Staten. Welk recht is van toepassing op hun relatie? En hoe zit het met de financiën? Vervolgens verhuizen ze naar Canada, waar een van hun kinderen geboren wordt (de ander wordt in Nederland geboren). Welke nationaliteit hebben de kinderen? Welke juridische relatie hebben de kinderen tot hun biologische ouders? En hoewel men elkaar op de trouwdag van alles belooft, bestaat de eeuwigheid niet. Wat als de heer Ham op een dag verdwijnt en na enkele jaren nog niet is teruggekeerd? Of als de echtgenoten van elkaar willen scheiden? Juristen kunnen met al deze vragen te maken krijgen, maar als een relatie een internationaal “tintje” heeft, dan zal ook vaak een tolk en vertaler nodig zijn.

Deelnemers kunnen voorafgaand aan het webinar vertaalproblemen voorleggen aan de docent, die worden besproken tijdens het webinar.

Dit webinar is onderdeel van de webinarserie Topics in Legal English. Indien u de complete serie boekt, ontvangt u 30 euro korting.

Tony Foster (1966, Brisbane (Australië) studeerde Engels en Rechtsgeleerdheid (afstudeerrichting Vergelijkend Privaatrecht) aan de Universiteit Leiden. Daar is hij sinds 1990 werkzaam als docent Engelse taalbeheersing, toegepaste taalkunde en (juridisch) vertalen. Daarnaast doceert hij vergelijkend strafrecht en juridisch vertalen in strafzaken aan de SIGV en cursussen en workshops aan tolken en vertalers, raadsheren en rechters, advocaten en officieren van justitie, kortom aan iedereen die net als hij bezeten is van juridisch vertalen of daarvoor in ieder geval aanleg heeft.

Contacturen

2

Competentie

vertaalcompetentie

Voorbereiding

-

Totaal te registreren pe-punten

2

 

 Meer informatie over bijscholingspunten vindt u hier.

Webinar
Het webinar wordt gehouden op 12 maart 2019 van 20:00-22:00 uur (time converter).

Inloggen
Uiterlijk 24 uur voor de start van het webinar ontvangt u een unieke link waarmee u kunt registreren en inloggen op het webinarplatform en het webinar kunt bijwonen. Webinars zijn interactieve presentaties (live), die ondersteund worden door een PowerPoint-presentatie op uw scherm.
Tijdens een livewebinar kunt u schriftelijk vragen stellen aan de spreker.

Opname
U ontvangt de opname van het webinar uiterlijk 24 uur nadat het livewebinar heeft plaatsgevonden. U kunt de opname gedurende 7 dagen afspelen via de map 'Opnames' in Mijn KTV. Tijdens de opnames kunt u géén vragen stellen aan de spreker.

Verplichte evaluatie
Voor de verstrekking van een KTV-certificaat én is het vereist dat u

1) elk livewebinar volledig volgt of binnen 7 dagen de opname volledig bekijkt; én
2) het evaluatieformulier invult. Het evaluatieformulier bevindt zich in Mijn KTV > Cursussen.

Wat heb ik nodig om een webinar(opname) te bekijken?
Om een webinar of opname te kunnen beluisteren/bekijken, heeft u slechts een laptop/computer/tablet met een goede internetverbinding en geluid(sboxen) of een headset nodig. 


LET OP: de kortingsactie van 30 euro bij drie inschrijvingen, geldt niet voor webinars.

 

"Tony Foster is echt een heel goede docent en een bron van juridische vertaalkennis."

"Een bevlogen spreker, die ik al eens 'in het echt' heb mogen beluisteren. Fijn!"

"Zeer interessant. Ik heb vaak met dit onderwerp te maken en de termen die zijn besproken leverden mij vaak hoofdbrekens op."

"Het was zeer interessant en onderhoudend."

Wat zijn de gevolgen
65,00 (excl. 21% BTW)
Datum:
12-03-2019
Locatie:
Online
Lestype:
Live webinar
Lestijd:
Avond