Benefiet: KTV-kerstdictee 2019

Doe mee met een uitdagend kerstdictee en sla twee vliegen in één klap: je test je taalkennis én je steunt een goed doel. Schrijf je dus gauw in!

Vorig jaar waren de deelnemers unaniem enthousiast: Het was een leerzaam webinar en ik zal veel opgedane kennis zeker in de praktijk kunnen toepassen. 
 
De volledige opbrengst wordt dit jaar gedoneerd aan de Stichting voor Vluchteling-Studenten - UAF.
 

In het KTV-kerstdictee zul je ontdekken hoe goed je kennis van de Nederlandse taal is. Luister naar de zinnen en schrijf mee, lekker ouderwets met pen en papier.

Wanneer schrijven we woorden aan elkaar, wanneer moet er een streepje (koppelteken) tussen, wanneer gebruik je een apostrof en wanneer schrijven we een woord met een hoofdletter? En dan is er natuurlijk ook nog die vermaledijde tussen-n. En wat dacht je van woorden van Franse origine, of Engelse werkwoorden? Maak je borst maar nat.

Wees gerust, het gaat niet alleen om het resultaat, maar ook om het plezier! Bovendien zullen we de zinnen na afloop van het dictee kort bespreken, dus je leert ook nog van je fouten. Het dictee is bedoeld voor iedereen die de Nederlandse taal (en het goede doel!) een warm hart toedraagt. Je hoeft dus geen moedertaalspreker van het Nederlands te zijn.

Dus wat let je? Doe mee, test je taalkennis en steun het goede doel!

Als norm voor de juiste spelling wordt de woordenlijst van het Groene Boekje gebruikt.

 

De volledige opbrengst (excl. btw) van dit webinar wordt gedoneerd aan de Stichting voor Vluchteling-Studenten - UAF.

Extra doneren? U kunt bij uw inschrijving één of meerdere opties voor extra donatie aanvinken.

(U verricht de schenking als zijnde een aankoop en kunt de factuur opnemen in uw administratie. De btw kunt u aftrekken, mits u ondernemer bent.)

Het dictee wordt gegeven door Emily Palmer, de vrouw achter Taalzeker. Zij geeft sinds 2001 met veel enthousiasme taaltrainingen Nederlands aan hoogopgeleide anderstaligen (NT2) en workshops schrijfvaardigheid.

Een dictee is een leuke werkvorm om afwisseling aan te brengen in een les en cursisten uit te dagen. Zij daagt iedereen die van de Nederlandse taal houdt graag uit voor het KTV-kerstdictee!

Naast het lesgeven ontwikkelt en redigeert Emily educatief materiaal. Ze is auteur van de lesmethode ‘Nederlands naar perfectie’ (niveau B2 naar C1) en van het boek ‘77 puntjes op de i. Perfect Nederlands voor anderstaligen’.

Aan deze activiteit zijn de volgende punten en kenmerken toegewezen

 
Accreditatie
 
Competenties
Linguïstische en tekstuele competentie
Contacturen
1,00
Voorbereiding
 
Totaal
1,00

Meer informatie over bijscholingspunten vindt u hier.

Tijdstip, registratie en inloggen
Het KTV-kerstdictee wordt gehouden op 17 december 2019 van 20:00 tot 21:00 uur (time converter).
Uiterlijk 24 uur voor de start van het webinar ontvangt u een unieke link waarmee u kunt registreren en inloggen op het webinarplatform en het webinar kunt bijwonen. Webinars zijn interactieve presentaties (live), die ondersteund worden door een PowerPoint op uw scherm. Tijdens het livewebinar kunt u (schriftelijk) vragen stellen aan de spreker.

Opname
U ontvangt uiterlijk 24 uur na het livewebinar de opname en kunt deze gedurende 7 dagen afspelen.
U behoudt uw recht op pe-punten mits u de hele opname bekijkt en het evaluatieformulier invult. 
Tijdens de opnames kunt u géén vragen stellen aan de spreker.

Evaluatie
Voor de verstrekking van een certificaat cq. toekenning van pe-punten is het vereist dat u
1) het livewebinar volledig volgt of achteraf de opname volledig bekijkt; én
2) het evaluatieformulier invult.

Het evaluatieformulier bevindt zich in Mijn KTV > Cursussen> Webinar > Evaluatie invullen.


Wat heb ik nodig om een webinar(opname) te bekijken?
Om een webinar of opname te kunnen beluisteren/bekijken, heeft u slechts een laptop/computer/tablet met een goede internetverbinding en geluid(sboxen) of een headset nodig. 


LET OP: de kortingsactie van 30 euro bij drie inschrijvingen, geldt niet voor webinars.

Reacties naar aanleiding van het benefietdictee van 2018:

"Wat ik heb geleerd, is het feit dat de Nederlandse taal veel moeilijke woorden kent, met name als je het gaat mengen met andere nationaliteiten. Ik heb vooral veel 'taaldingetjes' opgestoken dus de spelling en de schrijfwijze. Het was ook erg leuk om jezelf op die manier een keer 'uitproberen' om vast te stellen dat er nog een hoop te leren valt (in mijn geval dan)."

"Het was heel nuttig en leerzaam, de tijd vloog voorbij en dat samen nalopen van de tekst heel goed om je in de taal te 'oriënteren'. De presentatrice was heel enthousiast en heeft dat goed uitgevoerd (dat voorlezen, bedoel ik). Ik zou zo weer meedoen!!"

"De spelling van verschillende woorden werd herhaald en nog een keer goed uitgelegd. Deze uitleg vond ik heel nuttig, en een aantal regels kan ik ook voor mijn eigen taallessen gebruiken. Verder ging het uiteraard om een goed doel en het plezier. De tekst was heel toepasselijk voor zzp'ers die in de taalsector werken."

"Zes fouten. Op zich niet zo slecht, al had ik op minder gerekend. Wat ik ervan heb geleerd? Nu ja, dat "kerst" met een kleine letter wordt geschreven; dat "sjiek" tegenwoordig niet meer mag, maar dat het woord wel in een andere betekenis bestaat; en dat earlygreythee met een kleine letter wordt geschreven. Mijn resterende drie fouten had ik bij nader inzien wel geweten als ik er beter over had nagedacht."

Datum: 17 dec. 2019
  • PE 1
  • 20:00
  • 15,- (excl. BTW)
  • online

Opties bij deze cursus