Hoe klinkt dat?

Dit webinar gaat in op de uitspraak van klinkers en medeklinkers. Wat is het verschil tussen stemloos en stemhebbend en hoe verbetert u uw eigen uitspraak? En wat doen Nederlanders zelf met het uitspreken van bepaalde woorden? De ‘e’ en de ‘n’ worden heel vaak ook ingeslikt. In dit webinar krijgt u het juiste voorbeeld.

De webinars van de serie Nederlands voor anderstaligen zijn bedoeld voor tolken en vertalers die het Nederlands al goed verstaan en zichzelf ook goed verstaanbaar kunnen maken. U weet wel dat u nog regelmatig twijfelt of iets zegt wat niet klopt. Daarom wilt u graag uw Nederlands optimaliseren. 

 

Webinar 4: Hoe klinkt dat? (16 april)

Het vierde webinar gaat in op de uitspraak van klinkers en medeklinkers. Wat is het verschil tussen stemloos en stemhebbend en hoe verbetert u uw eigen uitspraak? En wat doen Nederlanders zelf met het uitspreken van bepaalde woorden? De ‘e’ en de ‘n’ worden heel vaak ook ingeslikt. In dit webinar krijgt u het juiste voorbeeld.

  • Uitspraakregels voor klinkers en medeklinkers (volgens ABN)
  • Verschil tussen stemloze en stemhebbende klanken
  • Bekende uitspraakvarianten in het Nederlands

 

Indien u zich voor de vier webinars aanmeldt, ontvangt u korting (de webinarserie is te boeken op deze webpagina). Mocht u zich niet voor alle vier webinars willen aanmelden, meldt u zich dan los aan door naar de desbetreffend inschrijfpagina te gaan:

Overige webinars in deze serie:

Webinar 3: Het gaat erom of niet? (2 april 2020)

Of klik hier voor de hele webinarserie 'Nederlands voor anderstaligen' (start/gestart op 12 maart 2020). 

 

 

U hoeft zich niet specifiek voor te bereiden op het webinar. Wel kunt u nadenken over specifieke vragen die u wilt stellen rond de aangeboden onderwerpen. U brengt deze tijdens het webinar in.
U ontvangt na het webinar het gebruikte lesmateriaal via Mijn KTV. Tijdens het webinar gebruikt u pen en papier of een tweede scherm om actief mee te kunnen doen aan de oefeningen.

Marja Talens verzorgt de webinarserie Nederlands voor anderstaligen. Marja studeerde Communicatiekunde aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Ze heeft een grote voorliefde voor taal en legt u de regels graag uit op een manier die voor iedereen te volgen is. U kunt een interactief webinar verwachten! Marja verzorgt ook andere trainingen en webinars voor KTV, zoals geheugentrainingen, schrijftrainingen en assertiviteitstrainingen.

Aan deze activiteit zijn de volgende punten en kenmerken toegewezen

 
Accreditatie
 
Competenties
Linguïstische en tekstuele competentie
Contacturen
2,00
Voorbereiding
 
Totaal
2,00

Meer informatie over bijscholingspunten vindt u hier.

Datum: donderdag 16 april 2020     |     Tijdstip: 20.00-22.00 uur   (time converter)

Hoe werkt het?
Om een webinar bij te wonen, heeft u slechts een laptop/computer/tablet met een goede internetverbinding en geluid(sboxen) of een headset nodig. U kunt tijdens en na het webinar vragen stellen aan de spreker(s); dit kan schriftelijk via een chatfunctie op het webinarplatform. Uiterlijk 24 uur voor de start van het webinar ontvangt u een unieke link waarmee u kunt inloggen op het webinarplatform en het webinar kunt bijwonen. Het gaat hierbij om interactieve live-presentaties, die ondersteund worden door een PowerPoint op uw scherm.

 

LET OP: de kortingsactie van 30 euro bij drie inschrijvingen, geldt niet voor webinars.

 

klinkers
Datum: 16 apr. 2020
  • PE 2
  • 20:00
  • 50,- (excl. BTW)
  • Online