Komt een tolk bij de dokter: suikerziekte en levensstijl

Tolken worden regelmatig ingezet bij consulten van huisartsen. Dit vergt verschillende vaardigheden en kennis van de tolk. Tijdens deze avond krijgt u de nodige achtergrondinformatie om op adequate wijze een gesprek bij de huisarts over suikerziekte of levensstijl te tolken. 

Tolken voor huisartsen vergt verschillende vaardigheden en kennis van de tolk.  Een huisarts vraagt niet voor niets hoe lang klachten bestaan, welke gevolgen de klachten hebben, welke specifieke symptomen er zichtbaar zijn, etc. Het antwoord is bepalend voor de volgende vraag en uiteindelijk ook voor de diagnose of beslissing om al dan niet door te verwijzen naar een specialist. Een goede vertaling is daarom van cruciaal en soms zelfs van fataal belang. Bovendien kan een gesprek levensstijl behoorlijk confronterend zijn en is het van belang dat een tolk niet gaat haperen wanneer zich specifiek jargon voordoet tijdens het gesprek.

Dit webinar maakt deel uit van een zesdelige webinarserie 'Komt een tolk bij de dokter' (gestart op 16 september 2020) en gaat in op veelvoorkomende aandoeningen gerelateerd aan suikerziekte en levensstijl, te weten:

 • diabetes type 1
 • diabetes typeen 2
 • hoge bloeddruk
 • cholesterol
 • overgewicht
 • voeding
 • roken 

De zesdelige webinarserie maakt deel uit van de Vijfdaagse specialisatie 'Komt een gebarentolk bij de dokter'.

In uw KTV-account bevindt zich een reader van 10 pagina's met informatie over het onderwerp. In de reader zijn woorden en begrippen grijs gearceerd. U kunt desgewenst van deze begrippen een woordenlijst maken en deze vertalen naar uw vreemde werktaal. U hoeft deze lijsten niet naar KTV terug te sturen.

Hugo Bakker is sinds maart 2013 waarnemend huisarts in de praktijk van Rob Jansen bij Medisch Centrum te Cleeff in Haarlem. Daarnaast is hij werkzaam als huisarts voor asielzoekers bij de gezondheidscentra voor asielzoekers (GCA) in Alkmaar en Katwijk. Naast de patiëntenzorg is Hugo Bakker actief op onderwijsgebied.

Aan deze activiteit zijn de volgende punten en kenmerken toegewezen

 
Accreditatie
 
Competenties
Vertaalcompetentie, Culturele competentie
Contacturen
2,00
Voorbereiding
 
Leesopdracht
0,50
Totaal
2,50

Meer informatie over bijscholingspunten vindt u hier.

Webinar
Het webinar wordt gehouden op op 11 november 2020 van 20:00-22:00 uur (time converter).

Inloggen
Uiterlijk 24 uur voor de start van het webinar ontvangt u een unieke link waarmee u kunt registreren en inloggen op het webinarplatform en het webinar kunt bijwonen. Webinars zijn interactieve presentaties (live), die ondersteund worden door een PowerPoint-presentatie op uw scherm.
Tijdens een livewebinar kunt u schriftelijk vragen stellen aan de spreker.

Opname
U ontvangt de opname van het webinar uiterlijk 24 uur nadat het livewebinar heeft plaatsgevonden. U kunt de opname gedurende 7 dagen afspelen via de map 'Opnames' in Mijn KTV. Tijdens de opnames kunt u géén vragen stellen aan de spreker.

Verplichte evaluatie
Voor de verstrekking van een KTV-certificaat én is het vereist dat u
1) elk livewebinar volledig volgt of binnen 7 dagen de opname volledig bekijkt; én
2) het evaluatieformulier invult. Het evaluatieformulier bevindt zich in Mijn KTV > Cursussen.

Wat heb ik nodig om een webinar(opname) te bekijken?
Om een webinar of opname te kunnen beluisteren/bekijken, heeft u slechts een laptop/computer/tablet met een goede internetverbinding en geluid(sboxen) of een headset nodig. 


LET OP: de kortingsactie van 30 euro bij drie inschrijvingen, geldt niet voor webinars.

 

 

"Zeer leerzaam."

"Een heldere cursus, gegeven op een prettige manier."

"Webinar waarbij de trainer heel erg gestructureerd te werk ging. Ook moeilijke termen gelijk uitgelegd in goed verstaanbaar Nederlands. Ik vond het prettig om naar dokter Hugo Bakker te luisteren."

"Toegankelijk voor mensen van buiten de medische wereld, zeer nuttig uitleg van symptomen."

Datum: 11 nov. 2020
 • PE 2.5
 • 20:00
 • 55,- (excl. BTW)
 • online