Offertes schrijven (opname)

De offerte is de allereerste stap in het verkoopproces en daarom misschien wel de belangrijkste voor de acquisitie van nieuwe klanten. Wat geeft de doorslag bij een klant? Is het de prijs of toch de presentatie ervan? Omdat de concurrent waarschijnlijk ook benaderd is, is het zaak dat u de offerte overtuigend opstelt.

Fijn! Een aanvraag in uw mailbox voor een opdracht. De informatie is summier en vooral de prijs lijkt voor de aanvrager belangrijk. En u weet dat de aanvraag niet alleen naar u is gegaan. Belangrijk dus dat uw reactie positief opvalt tussen al die andere. Gelukkig kunt u gemakkelijk meer halen uit uw offerte. Ook al is het ‘maar’ een korte e-mail. Wilt u weten hoe? Het webinar Offerte schrijven biedt een uitgelezen kans uw meerwaarde als tolk of vertaler naar voren te brengen in een kort en krachtig voorstel. Het is ook nog eens makkelijk het webinar mee te maken. U volgt het namelijk gewoon vanuit uw eigen huis. Geen reistijd dus, dat scheelt.

 
In het webinar ligt de nadruk op korte offertes. Op e-mails dus. Tijdens de sessies maakt u korte, praktijkgerichte oefeningen. 
 
Kies voor deze opname, gebruik de tips die u krijgt en haal vanuit huis uw pe-punten. Laat de opdrachten maar komen!
 
Programma

Doel en doelgroep
Aanhef en afsluiting
Opbouw van de tekst
Formuleren (actief en positief)
Commercieel schrijven

 

Verdere details leest u onder het tabje ‘Overige informatie’.

 

 

Marja Talens

Marja studeerde Communicatiekunde in Groningen. Tijdens haar studie heeft zij als intercedente in de uitzendbranche gewerkt. Daarna werkte zij als teamleider in een callcenter en als marketing manager. Sinds 1998 is zij met enorm veel plezier aan het werk als trainer en coach. In 2007 volgde zij de opleiding tot PMA-coach en trainer bij het PMA Institute in Orlando, Florida. Marja is bovendien de eigenaar van Extra Trainers.

Door haar werkervaring in verschillende branches is Marja uitstekend in staat om haar training praktijkgericht neer te zetten. Zij voelt zich als een vis in het water in commerciële bedrijven en springt vervolgens net zo graag in het diepe bij non-profitorganisaties. Haar trainingen en coachsessies zijn volgens cursisten altijd levendig, helder en to the point. Haar betrokkenheid is voelbaar en zij staat voor wat ze zegt. Marja vindt het belangrijk dat cursisten zich veilig voelen. Ze creëert daarvoor een omgeving waarin mensen zich kwetsbaar kunnen opstellen. Een belangrijke voorwaarde om te kunnen leren, aldus Marja. Verder wil Marja dat cursisten de trainingsdag ook leuk vinden, dus een portie humor en gezelligheid is zeker ook te vinden in haar trainingen.

Trefwoorden: vrolijk, enthousiast, betrokken en praktijkgericht.

Aan deze activiteit zijn de volgende punten en kenmerken toegewezen

 
Accreditatie
 
Competenties
Zakelijke competentie
Contacturen
2,00
Voorbereiding
 
Totaal
2,00

Meer informatie over bijscholingspunten vindt u hier.

Details van deze opname:

U ontvangt na aankoop van de opname een link waarmee u gedurende 7 dagen de opname kunt openen en afspelen.

Duur: 2:01 uur
Beschikbaarheid: 7 dagen na aankoop
Documentatie: PowerPoint, handout in PDF
Aantal PE: 2
Certificaat van deelname: ja, per e-mail

 

Hoe werkt het?

Om een opname te bekijken, heeft u een laptop/computer/tablet met een goede internetverbinding en geluid(sboxen) nodig. 
Bij opnames is het beeld van de spreker niet zichtbaar, alleen de presentatie. U ontvangt deze presentatie ook per e-mail als handout, zodat u desgewenst aantekeningen kunt maken.


LET OP: de kortingsactie van 30 euro bij drie inschrijvingen, geldt niet voor opnames en webinars.

"Heel nuttig en helder. Ik heb de tips inmiddels al een paar keer toegepast, en met succes!"

"Over het algemeen was dit het beste webinar dat ik ooit bijgewoond/bekeken. Het was niet alleen uitputtend maar ook inspirerend. Enig punt dat ik kan aangeven is dat in het echte leven zijn er klanten die 4-5 vragen hebben in hun aanvraag – denk aan een klant die een tolk wil inzetten terwijl zij een vaag dagprogramma, geen voorbereidingsmateriaal en behoefte aan een tolkencabine heeft."

"Heel veel praktische oefeningen, tips gekregen met succes toegepast, leerzaam!"

"Geen enkel onderwerp was minder zinvol. Dat waren zaken waar ik helemaal niet bij stil stond zoals actief taalgebruik en vermijden van hulpwerkwoorden als: willen, kunnen, zullen, gaan, mogen. Ik ben erg tevreden en blij met alle onderwerpen en dat was zeker een verrijking van mijn kennis."

"Dit webinar bevatte heel veel praktische tips en oefeningen die mij zeker helpen om betere offertes te gaan schrijven en zodoende meer opdrachten binnen te halen. Vooral de tip om in te spelen op de behoeftes van de klant en om actief, kort, krachtig en persoonlijk te schrijven vond ik heel waardevol. Ik maakte in mijn offertes vaak te veel gebruik van ouderwetse formuleringen en hulpwerkwoorden maar dat ga ik nu zeker anders aanpakken!"

Offertes schrijven
  • PE 2
  • 45,- (excl. BTW)
  • Online