SEO-copywriting voor vertalers

Goed gevonden worden in de zoekmachines is van levensbelang voor elk bedrijf. Het is dan ook een belangrijk aandachtspunt wanneer u een vertaalopdracht krijgt. Maar hoe werkt zo’n zoekmachine eigenlijk precies? En hoe kunt u ervoor zorgen dat uw vertaalde tekst zo goed mogelijk gevonden wordt? In deze training krijgt u concrete handvatten om in uw dagelijkse werk mee aan de slag te gaan.

Goed gevonden worden in de zoekmachines is van levensbelang voor elk bedrijf. Het is dan ook een belangrijk aandachtspunt wanneer u een vertaalopdracht krijgt. Maar hoe werkt zo’n zoekmachine eigenlijk precies? En hoe kunt u ervoor zorgen dat uw vertaalde tekst zo goed mogelijk gevonden wordt? In deze training krijgt u concrete handvatten om in uw dagelijkse werk mee aan de slag te gaan. Zo biedt u uw klanten meerwaarde, doordat u ook kunt meedenken op SEO-gebied. Want meedenken blijft absoluut vereist. Uw eigen inzicht en ervaring zijn van doorslaggevend belang bij het optimaal vertalen van een tekst voor SEO-doeleinden.

Na afloop van het eerste webinar krijgt u als deelnemer een week de tijd om een aantal oefenopdrachten te maken. Tijdens het tweede webinar worden de resultaten besproken, inclusief de eventuele aanvullende vragen die u heeft.

Leerdoelen:

  • Weten hoe zoekmachines naar websites kijken.
  • Weten wat de belangrijkste tekstelementen voor zoekmachines zijn.
  • Weten hoe vanuit de lezer én de zoekmachine te denken en op basis daarvan te schrijven.
  • Weten hoe thematisch te schrijven d.m.v. consequent woordgebruik en synoniemen.
  • Weten welke opbouw en structuur SEO-copy idealiter heeft.

In principe is er geen voorbereiding vooraf nodig. Maar als u vooraf al een vraag heeft waar u graag antwoord op wilt krijgen, dan kunt u uw vraag voor 05 maart 2019 mailen naar info@ktv-kennisnet.nl.

Na afloop van het eerste webinar krijgt u als deelnemer een week de tijd om een aantal oefenopdrachten te maken. U kunt voor deze huiswerkopdracht 1 pe-punt extra registreren.

David Brinks is sinds 2001 actief als freelance (SEO-)copywriter onder de naam Hardcopy. Doordat hij een van de eerste copywriters in Nederland was die zich verdiepte in zoekmachineoptimalisatie, heeft hij heel wat grote opdrachten voor grote klanten mogen realiseren. Afgelopen jaar werkte David voor o.a. FBTO, University of Twente, Hewlett-Packard, Scapino, Univé, Shimano, AkzoNobel, Kieskeurig.nl, TenCate, Hans Anders, Centraal Beheer Achmea, Heijmans, Wavin, Hudson’s Bay, VolkerWessels en Ikwilvanmijnautoaf.nl. Al meer dan 10 jaar geeft David trainingen op het gebied van SEO-copywriting. Hierbij gaat hij altijd uit van het totaaloverzicht. Door uit te zoomen en ook aandacht te besteden aan doelgroepdenken, algemene schrijftips en bloggen, wordt het altijd een complete training op maat. David wil het liefst concrete antwoorden geven op vragen die cursisten hebben.

Contacturen

4

Competentie

vertaalcompetentie/tolkcompetentie
linguïstische en tekstuele competentie
technische competentie

Voorbereiding

1

Totaal te registreren pe-punten

5

Specialisatiepunten voor tolken en vertalers in strafzaken

nee

 

Meer informatie over bijscholingspunten vindt u hier.

Data: 7 en 14 maart 2019     |    Tijdstip: 20.00-22.00 uur  

Webinars
Webinars zijn interactieve presentaties (live), die meestal ondersteund worden door een PowerPoint op uw scherm. Tijdens een livewebinar kunt u schriftelijk vragen stellen aan de spreker.

Uiterlijk 24 uur voor de start van het eerste webinar ontvangt u een e-mailbericht waarin de registratielinks voor de webinars van de serie worden vermeld. U ontvangt dus per webinar een afzonderlijke inloglink.

Opname
U ontvangt uiterlijk 24 uur na elk livewebinar de opname en kunt deze gedurende 7 dagen afspelen vanuit Mijn KTV > Cursussen.
Tijdens de opnames kunt u géén vragen stellen aan de spreker.

Evaluatie en certificering
Voor de verstrekking van een certificaat c.q. toekenning van pe-punten is het vereist dat u
1) elk livewebinar volledig volgt óf achteraf de opname volledig bekijkt; én
2) het evaluatieformulier invult. Het evaluatieformulier bevindt zich in Mijn KTV > Cursussen. 

Tussentijds opslaan van uw evaluatie
U kunt het evaluatieformulier na ieder onderdeel van de serie bijwerken en tussentijds opslaan. Na het laatste webinar vinkt u onderin het formulier aan dat u klaar bent en het formulier wilt verzenden.

Wat heb ik nodig om een webinar(opname) te bekijken?
Om een webinar of opname te kunnen beluisteren/bekijken, heeft u slechts een laptop/computer/tablet met een goede internetverbinding en geluid(sboxen) of een headset nodig. 

 

LET OP: de kortingsactie van 30 euro bij drie inschrijvingen, geldt niet voor webinars.

"Zeer goede uitleg, goede tips, bespreken van huiswerk, goede mix van theorie en praktijkvoorbeelden en prima docent die het helder kon brengen."

"David was heel helder en duidelijk, rustig en overzichtelijk. Erg prettig om op deze manier een webinar voorgeschoteld te krijgen."

"Door de voorbeelden ging bij mij meer leven wat SEO is, en hoe keywords werken, hoe de zoekmachines werken. Dit is nieuw voor mij. In het tweede webinar vond ik het heel veel toevoegen om huiswerkvoorbeelden en schrijfoefenresultaten te zien: voorbeelden van wat goed werkt, en voorbeelden van te lange teksten, niet de juiste keywords gebruikt e.d. Daarnaast vond ik het prettig om vertrouwd te raken met de terminologie die in de 'SEO-wereld' wordt gebruikt, dat zijn toch veel nieuwe termen en afkortingen. Heel nuttig."

"Duidelijke uitleg, goed tempo, veel aandacht voor de gemaakte opdrachten en gestelde vragen, zeer concreet en direct toepasbaar. David spreekt ook goed en geeft leuke voorbeelden."

"De tweedeling theorie en praktijk vulden elkaar goed aan. David Brinks wist de materie ook concreet en helder over te brengen. Prettige leraar."

135,00 (excl. 21% BTW)
Datum:
07-03-2019
Locatie:
online
Lestype:
Live webinar
Lestijd:
Avond