Spaans | Tweedaagse masterclass notarieel tolken- en vertalen

Via deze pagina kunt u zich in één keer en met korting inschrijven voor zowel Spaans | Masterclass notarieel tolken- en vertalen I als Spaans | Masterclass notarieel tolken- en vertalen II.

6 oktober 2020 | Tijdstip: 9:30 tot 13:00 uur

Oprichtingsakten en statutenwijzigingen vertalen (Spaans)

 

6 oktober 2020 | Tijdstip: 13:30 tot 17:00 uur

Huwelijkse voorwaarden vertalen (Spaans)

 

10 november 2020 | Tijdstip: 9:30 tot 13:00 uur

Testamenten (Spaans)

 

10 november 2020 | Tijdstip: 13:30 tot 17:00 uur

Verklaring van Erfrecht (Spaans)


Via een lezing (opname) van ongeveer één uur krijgen de deelnemers eerst gedegen inzicht in de actuele Nederlandse rechtsbegrippen die ten grondslag liggen aan bovenstaande onderwerpen. Deelnemers ontvangen hierbij een begrippenlijst.

Tijdens de vertaalworkshop Spaans worden, samen met docent en collega’s, ingewikkelde juridische begrippen en zinsconstructies onder de loep genomen en op passende wijze vertaald. Er wordt aandacht besteed aan rechtsvergelijking, het raadplegen van externe bronnen (vakliteratuur, zoeken op internet en contacten met Spaanse notarissen), de opbouw van Nederlandse notariële akten, meest voorkomende vertaalfouten en valse vrienden en specifieke vaktaal die in het notariaat wordt gebezigd.

Opname bekijken:
U bekijkt de online lezingen vooraf; de opname is beschikbaar via Mijn KTV.

Leesopdacht:
U leest de documentatie (29, 60, 60 en 20 blz.); de documentatie is beschikbaar via Mijn KTV. 

Vertaalopdrachten: 
- U maakt een vertaling Nederlands > Spaans; de brontekst is beschikbaar via Mijn KTV. De vertalingen dienen zo spoedig mogelijk doch uiterlijk 29 september (Statuten en Huwelijkse voorwaarden) en 3 november (Testamenten en Verklaring van Erfrecht) ingestuurd te worden via training@ktv-kennisnet.nl 

- U ontvangt via Mijn KTV een begrippenlijsten met 270 (Statuten), 260 (Huwelijkse voorwaarden), 200 (Testamenten) en 122 (Verklaring van Erfrecht) begrippen in het Nederlands; u dient deze vertaald mee te nemen naar de trainingsdag.


Specifieke vragen? Stel ze ruim vooraf aan de docent (via training@ktv-kennisnet.nl) zodat zij zich optimaal kan voorbereiden.

Lezingen (online): mr. C.G. Zeijerveld | Oprichtingsakten en statutenwijzigingen
Als notaris / adviseur is de kern van mijn werk het adviseren van ondernemers / ondernemingen en familiebedrijven binnen mijn specialisme, het ondernemingsrecht. Ik heb mijn ervaring opgedaan bij Baker & Mckenzie in Amsterdam, bij Hermans & Schuttevaer en heb sinds 2010 als notaris mijn praktijk in eigen kantoor. Zowel nationale als internationale ondernemingen / ondernemers, start-ups, trustkantoren en private equity partijen behoren tot mijn opdrachtgevers. Als specialist heb ik de postdoctorale specialisatieopleiding Vennootschaps- en ondernemingsrecht afgerond van de Grotius Academie.

Lezingen (online): mr. dr. M.R.Kremer | Huwelijkse voorwaarden, Testamenten en Verklaring van Erfrecht
Marcel Kremer is docent aan de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit te Amsterdam alsmede docent Studiecentrum Rechtspleging (rechterlijke macht), is gespecialiseerd in het huwelijksvermogensrecht en erfrecht.

Vertaalworkshop: mr. María de Belén Hernández Martín
Sinds 2000 werk ik fulltime als beëdigd vertaalster Nederlands-Spaans, waarbij ik, als jurist, mijn kennis van het Spaanse en het Nederlandse Recht dagelijks toepas. Tijdens mijn vijfjarige universitaire opleiding Rechten en mijn masteropleiding in Europees Recht in Spanje heb ik, naast de materiële kennis, geleerd om rekening te houden met verschillende standpunten en dat er meerdere wegen en oplossingen zijn. Naast mijn vertaalwerkzaamheden geef ik, met enige regelmaat, cursussen en workshops aan collega’s (beëdigde vertalers) om samen tot betere oplossingen te komen voor onze dagelijkse praktijk. Mijn doel met deze cursussen is zoveel mogelijk collega’s te bereiken om een zekere constante kwaliteit te kunnen bieden aan onze klanten.  

Aan deze activiteit zijn de volgende punten en kenmerken toegewezen

 
Accreditatie
 
Competenties
Vertaalcompetentie
Contacturen
16,50
Voorbereiding
 
Leesopdracht
8,50
Vertaalopdracht
8,00
Totaal
33,00

Meer informatie over bijscholingspunten vindt u hier.

DE VERTAALWORKSHOPS

Data: 
6 oktober 2020 | Tijdstip: 9:30 tot 17:00 uur
10 november 2020 | Tijdstip: 9:30 tot 17:00 uur


Locatie:
KTV-hoofdkantoor
Meinsstraat 2
3862 AE  Nijkerk
Routebeschrijving

Praktische informatie:

 • Maximaal 12 deelnemers per workshop.
 • Koffie en thee is bij de prijs inbegrepen. Er wordt voorafgaand aan de workshop niet standaard lunch geserveerd, tenzij u de volledige trainingsdag boekt. De volledige dag kunt u hier boeken.
 • Deelnemers wordt aangeraden een laptop mee te nemen en (digitale) juridische woordenboeken.
 • Deelnemers ontvangen voor aanvang eventueel beschikbare digitale bestanden in Mijn KTV. Mocht u het prettig vinden om de bestanden uitgeprint te hebben, dan adviseren wij u deze zelf van tevoren uit printen. Om milieubewuste redenen (papierbesparing) zal KTV de bestanden niet meer uitprinten.
 • Ontvangst en registratie vanaf 9:00 uur. Lesprogramma start om 9:30 uur en eindigt om 17:00 uur.

 

DE ONLINE LEZINGEN

U ontvangt bij deze training opnames, die u vóór de trainingsdag dient te beluisteren. Dit kunt u onbeperkt doen, en wanneer het u uitkomt. Om de opname te bekijken, gaat u naar Mijn KTV. De opname bevindt zich achter de cursusnaam. 

Duur: 1 uur en 11 minuten (Statuten) 1 uur en 44 minuten (Huwelijkse voorwaarden)
Beschikbaarheid: tot 6 oktober 2020

Duur: 1 uur en 24 minuten (Testamenten) en 1 uur en 13 minuten (Verklaring van Erfrecht)
Beschikbaarheid: tot 10 november 2020

Hoe werkt het?
U heeft een laptop/computer/tablet met een goede internetverbinding en geluid(sboxen) nodig om de opname te bekijken.
Tijdens de lezing ziet u de spreker in beeld, de presentatie. Vooraf krijgt u de PowerPoint-presentatie toegestuurd en de aanvullende documentatie.  U hoeft zelf niet te beschikken over een webcam of microfoon.

 

 

Op de inschrijving voor deze training zijn de Algemene Voorwaarden van KTV van toepassing. U kunt deze online raadplegen. De annuleringsvoorwaarden leest u in artikel 3. 

Notarieel
Datum: 6 okt. 2020
 • PE 33
 • 09:30
 • 660,- (excl. BTW)
 • Online & Nijkerk
Volgeboekt

Opties bij deze cursus

 • Online lezingen reeds aangekocht: - € 228,00

  Ik heb de module Notariële kennis, aktes en jargon afgenomen en heb de vier lezingen al beluisterd.