Spreekwoorden en gezegden (opname)

Iedere taal heeft spreekwoorden en gezegdes. Ze hangen grotendeels samen met de geschiedenis van een land. Dat maakt ze interessant, maar soms ook onduidelijk. Want wat betekent het als 'je klomp breekt'? Of als 'er geen land mee te bezeilen valt'? En wat is er aan de hand als je 'een scheve schaats rijdt'?

Autochtone Nederlanders kennen de meeste spreekwoorden. Ze hebben er op school les in gehad en thuis ook de nodige meekregen. Als niet-native tolk of vertaler kent u inmiddels vast ook een behoorlijk aantal spreekwoorden en gezegdes. Wilt u echter nog steviger in uw schoenen staan en uw taalvaardigheid nog verder optimaliseren? Volg dan dit webinar.

Op interactieve wijze leert u nog meer over spreekwoorden en gezegdes. Afwisselende oefeningen zorgen ervoor dat u uw taalniveau verbetert en uw pallet verder uitbreidt.

Gewoon vanuit huis, in twee uur tijd, met koffie of thee erbij. Heeft u niet eerder een webinar gevolgd? Dat helpen we u graag met opstarten. Een kind kan de was doen!

Programma

 • Introductie
 • De juiste schrijfwijze en de betekenis van veelvoorkomende spreekwoorden: een quiz
 • Oerhollandse spreekwoorden: over zee en varen
 • Een beestenboel: spreekwoorden rond dieren
 • Van het padje af: spreekwoorden rond geestelijke gezondheid
 • Spreekwoorden rond de politie en rechterlijke macht
 • Test uw kennis!
 • Einde webinar 

 

Marja Talens 

Marja studeerde Communicatiekunde in Groningen. Tijdens haar studie heeft zij als intercedente in de uitzendbranche gewerkt. Daarna werkte zij als teamleider in een callcenter en als marketing manager. Sinds 1998 is zij met enorm veel plezier aan het werk als trainer en coach. In 2007 volgde zij de opleiding tot PMA-coach en trainer bij het PMA Institute in Orlando, Florida. Marja is bovendien de eigenaar van Extra Trainers.

Haar trainingen en coachsessies zijn volgens cursisten altijd levendig, helder en to-the-point. Haar betrokkenheid is voelbaar en zij staat voor wat ze zegt.  Marja vindt het belangrijk dat cursisten zich veilig voelen. Ze creëert daarvoor een omgeving waarin mensen zich kwetsbaar kunnen opstellen. Een belangrijke voorwaarde om te kunnen leren, aldus Marja. Verder wil Marja dat cursisten de trainingsdag ook leuk vinden, dus een portie humor en gezelligheid is zeker ook te vinden in haar trainingen.
 

Aan deze activiteit zijn de volgende punten en kenmerken toegewezen

 
Accreditatie
 
Competenties
Linguïstische en tekstuele competentie, Culturele competentie
Contacturen
2,00
Voorbereiding
 
Totaal
2,00

Meer informatie over bijscholingspunten vindt u hier.

Details van deze opname:

U ontvangt na aankoop van de opname een link waarmee u gedurende 7 dagen de opname kunt openen en afspelen.

Duur: 2:00 uur
Beschikbaarheid: 7 dagen na aankoop
Documentatie: PowerPoint, handout in PDF
Aantal PE: 2
Certificaat van deelname: ja, per e-mail

 

Hoe werkt het?

Om een opname te bekijken, heeft u een laptop/computer/tablet met een goede internetverbinding en geluid(sboxen) nodig. 
Bij opnames is het beeld van de spreker niet zichtbaar, alleen de presentatie. U ontvangt deze presentatie ook per e-mail als handout, zodat u desgewenst aantekeningen kunt maken.


LET OP: de kortingsactie van 30 euro bij drie inschrijvingen, geldt niet voor opnames en webinars.

"Marja is heel duidelijk en ze sluit goed aan op de deelnemers."

"Ik ben onder de indruk van de professionaliteit, kennis en vakmanschap."

"Heel fijn om zo je kennis op te frissen! Leuke manier om dit in je eigen omgeving te doen. Ik ben blij met de powerpoint zodat ik alles nog eens kan nakijken. Zelf vind ik het altijd leuk om met taal bezig te zijn!"
 
Spreekwoorden en gezegden
 • PE 2
 • 35,- (excl. BTW)
 • Online