Spreekwoorden en gezegden

Iedere taal heeft spreekwoorden en gezegden. Ze hangen grotendeels samen met de geschiedenis van een land. Dat maakt ze interessant, maar soms ook onduidelijk. Want wat betekent het als 'je klomp breekt'? Of als 'er geen land mee te bezeilen valt'? En wat is er aan de hand als je 'een scheve schaats rijdt'?

Autochtone Nederlanders kennen de meeste spreekwoorden. Ze hebben er op school les in gehad en thuis ook de nodige meekregen. Als niet-native tolk of vertaler kent u inmiddels vast ook een behoorlijk aantal spreekwoorden en gezegden. Wilt u echter nog steviger in uw schoenen staan en uw taalvaardigheid nog verder optimaliseren? Volg dan dit webinar.

Op interactieve wijze leert u nog meer over spreekwoorden en gezegden. Afwisselende oefeningen zorgen ervoor dat u uw taalniveau verbetert en uw pallet verder uitbreidt.

Gewoon vanuit huis, in twee uur tijd, met koffie of thee erbij. Heeft u niet eerder een webinar gevolgd? Dat helpen we u graag met opstarten. Een kind kan de was doen!

Programma

20.00 Introductie
20.05 De juiste schrijfwijze en de betekenis van veelvoorkomende spreekwoorden: een quiz
20.25 Oerhollandse spreekwoorden: over zee en varen
20.40 Een beestenboel: spreekwoorden rond dieren
21.00 Koffiepauze
21.05 Van het padje af: spreekwoorden rond geestelijke gezondheid
21.25 Spreekwoorden rond de politie en rechterlijke macht
21.50 Test uw kennis!
22.00 Einde webinar 

 

Marja Talens 

Marja studeerde Communicatiekunde in Groningen. Tijdens haar studie heeft zij als intercedente in de uitzendbranche gewerkt. Daarna werkte zij als teamleider in een callcenter en als marketing manager. Sinds 1998 is zij met enorm veel plezier aan het werk als trainer en coach. In 2007 volgde zij de opleiding tot PMA-coach en trainer bij het PMA Institute in Orlando, Florida. Marja is bovendien de eigenaar van Extra Trainers.

Haar trainingen en coachsessies zijn volgens cursisten altijd levendig, helder en to-the-point. Haar betrokkenheid is voelbaar en zij staat voor wat ze zegt. Marja vindt het belangrijk dat cursisten zich veilig voelen. Ze creëert daarvoor een omgeving waarin mensen zich kwetsbaar kunnen opstellen. Een belangrijke voorwaarde om te kunnen leren, aldus Marja. Verder wil Marja dat cursisten de trainingsdag ook leuk vinden, dus een portie humor en gezelligheid is zeker ook te vinden in haar trainingen.
 

Aan deze activiteit zijn de volgende punten en kenmerken toegewezen

 
Accreditatie
 
Competenties
Linguïstische en tekstuele competentie
Contacturen
2,00
Voorbereiding
 
Totaal
2,00

Meer informatie over bijscholingspunten vindt u hier.

Tijdstip
Het webinar wordt gehouden op maandag 15 juni 2020 van 20:00-22:00 uur (time converter).

Inloggen
Uiterlijk 24 uur voor de start van het webinar ontvangt u een unieke link waarmee u kunt registreren en inloggen op het webinarplatform en het webinar kunt bijwonen. Webinars zijn interactieve presentaties (live), die ondersteund worden door een PowerPoint-presentatie op uw scherm. Tijdens een livewebinar kunt u schriftelijk vragen stellen aan de spreker. 

Opname
U ontvangt de opname van het webinar uiterlijk 24 uur nadat het livewebinar heeft plaatsgevonden. U kunt de opname gedurende 7 dagen afspelen via de map 'Opnames' in Mijn KTV. Deelnemers die onverhoopt niet live kunnen deelnemen en na het beluisteren van de opname nog met vragen blijven zitten, kunnen deze via de mail stellen. Deze zullen naderhand door de docent beantwoord worden.

Verplichte evaluatie
Voor de verstrekking van een KTV-certificaat én puntentoekenning is het vereist dat u

1) elk livewebinar volledig volgt of binnen 7 dagen de opname volledig bekijkt; én
2) het evaluatieformulier invult. Het evaluatieformulier bevindt zich in Mijn KTV > Cursussen.


Wat heb ik nodig om een webinar(opname) te bekijken?
Om een webinar of opname te kunnen beluisteren/bekijken, heeft u slechts een laptop/computer/tablet met een goede internetverbinding en geluid(sboxen) of een headset nodig.  


LET OP: de kortingsactie van 30 euro bij drie inschrijvingen, geldt niet voor webinars.

"Leuk, interactief en leerzaam."

"Marja is heel duidelijk en ze sluit goed aan op de deelnemers."

"Ik ben onder de indruk van de professionaliteit, kennis en vakmanschap."

"Heel fijn om zo je kennis op te frissen! Leuke manier om dit in je eigen omgeving te doen. Ik ben blij met de powerpoint zodat ik alles nog eens kan nakijken. Zelf vind ik het altijd leuk om met taal bezig te zijn!"
 
Spreekwoorden en gezegden
Datum: 15 jun. 2020
  • PE 2
  • 20:00
  • 40,- (excl. BTW)
  • Online