Zingen in gebarentaal

Gebarentolken die in de kerk, bij rouwdiensten of andere muzikale voorstellingen tolken, krijgen te maken met een andere dynamiek, concentratie, mimiek en creatieve uitingsvormen dan bij het tolken van gesprekken of presentaties. Deze training bereidt de tolken voor op deze specifieke en bijzondere werksituaties en maakt dat zij zich op professionele wijze aan de setting kunnen aanpassen.

Een praktische training voor tolken NGT/NmG over muziek en zang. De focus ligt op het tolken van liederen in kerkdiensten en bij uitvaarten. Speciaal in deze settings verbindt muziek de mensen en spreekt emoties aan, maar wat kunnen wij hiermee als tolk: wat is er anders dan gesproken taal? We gaan aan de slag met deze specifieke aspecten, waarbij er in het middaggedeelte zelfs met live muziek geoefend kan worden...

Tijdens deze 1-daagse training krijg je meer grip hierop en ga je aan de slag met de voorwaarden die er zijn om muziek en zang over te kunnen brengen in gebarentaal.

Naast een stukje theorie ga je onderzoeken wat er bij jou past, word je bewust van wat jouw sterke kanten zijn en kan je nog meer mogelijkheden uitproberen in praktische oefeningen. We bekijken verschillende kerkgemeenschappen met hun specifieke muziek en zullen ervaringen uitwisselen. Er zal veel interactie zijn tussen jou en de andere deelnemers en er is voor ieder wat wils: kerkelijke liederen, liederen uit de top 20 van uitvaartmuziek en liedjes met algemene thema's.

De opzet is om een programma op maat te creëren, dus het maakt niet uit of je veel of weinig ervaring hebt.

Na deze dag zal je meer bagage en inzicht hebben om in een kerkdienst of uitvaart te tolken.

 

Dagindeling:

9:30-10:00    kennismaking, toelichting programma

10:00-11:00  vragenlijst deel 1, ervaringen uitwisselen

 

11:20-12:10  theorie muziek en zang, voorbeelden, gezamenlijke oefeningen

12:10-12:50  vragenlijst deel 2, eigen leerdoelen opstellen, bespreken in groepje

 

13:45-13:55  energizer

13:55-14:50  toelichting presentaties, groepjes maken, voorbereiden/oefenen

14:50-15:15  eerste presentatie 1e helft, feedback

 

15:30-15:50  eerste presentatie 2e helft, feedback

15:50-16:00  oefenen verbeteringen n.a.v. feedback of korte voorbereiding op nieuwe opdracht

16:00-16:40  tweede presentatie

16:40-17:00  afronding en evaluatie

Geen voorbereiding.

Graag meenemen: mobiele telefoon met koptelefoon/oortjes, eventueel een aan te koppelen speakertje.

En ben je in het bezit van een muziekstandaard, ook deze meenemen.

Cora Mulder is opgegroeid als domineesdochter, werkte 10 jaar als logopedist en behaalde vervolgens in 2002 haar diploma Tolk Nederlandse Gebarentaal. Ze is als tolk actief in zeer uiteenlopende settings, wat iets zegt over haar veelzijdige karakter: flexibel, optimistisch  en gedreven. Naast het werken als tolk is Cora van 2002 tot 2008 verbonden geweest als dramadocent op het Instituut voor Gebaren, Taal en Dovenstudies. Ze heeft ruim 25 jaar hobbymatig ervaring op het gebied van muziek & theater en weet dit meer en meer toe te passen binnen het tolkwerk.

Sinds 2012 geeft ze daarom ook regelmatig nascholingen aan tolken Gebarentaal. De meeste workshops hebben een link met mimiek, lichaamsexpressie en de stijl van het tolken. De 1-daagse trainingen hebben een afwisselend programma, waarbij een veilige sfeer binnen de groep niet uit het oog verloren wordt.

In deze workshop zal Cora tijdens het middagprogramma een unieke samenwerking aangaan met een of meerdere muzikanten en/of zangers.

Aan deze activiteit zijn de volgende punten en kenmerken toegewezen

 
Accreditatie
 
Competenties
Tolkcompetentie
Contacturen
6,00
Voorbereiding
 
Totaal
6,00
 
Accreditatie
 
Doelgroepen
Tolken NGT
Nummer activiteit
26851
Categorie
 
Tolk- en taalvaardigheid
0,600
Totaal
0,60

Meer informatie over bijscholingspunten vindt u hier.

LOCATIE

KTV-Hoofdkantoor
Meinsstraat 2
3862 AE  Nijkerk

Routebeschrijving

PRAKTISCHE INFORMATIE

  • Maximaal 12 deelnemers
  • Catering is bij de prijs inbegrepen
  • Ontvangst en registratie vanaf 09.00 uur. Programma start om 09.30 uur en eindigt om 17.00 uur
  • Deelnemers ontvangen voor aanvang eventueel beschikbare digitale bestanden in Mijn KTV. Mocht u het prettig vinden om de bestanden uitgeprint te hebben, dan adviseren wij u deze zelf van tevoren uit printen. Om milieubewuste redenen (papierbesparing) zal KTV de bestanden niet meer uitprinten.

PRIJSVOORDEEL

Vanaf uw derde aanmelding voor een trainingsdag binnen één kalenderjaar krijgt u automatisch 30 euro korting bij elke nieuwe aanmelding. Dit kortingssysteem geldt alleen voor trainingen op locatie, niet online.

 

"Leuke dag: erg interactief"

"Top, zeker met live band!"

Datum: 1 okt. 2020
  • PE 6
  • 09:30
  • 235,- (excl. BTW)
  • Nijkerk